În multe momente din an, suntem în căutare de cadouri pentru persoanele dragi - familie și prieteni, uneori chiar pentru colegi de serviciu, la petreceri corporate sau în alte contexte speciale. Adesea ne confruntăm cu dificultăți în a alege produse care să arate foarte bine, dar care să aibă un preț rezonabil. Când bugetul este (foarte) limitat, trebuie să abordezi cu atenție procesul de achiziție al unor produse.
În prezentul articol, ne-am propus să oferim câteva sfaturi utile pentru oricine caută cadouri ieftine, dar care nu își trădează prețul mic în niciun fel. De altfel, acesta trebuie să fie și principiul de bază pentru alegerea de cadouri reușite: cumpărare de produse care par mai scume decât sunt, adică ce impresionează prin aspect și eventual funționalitate, putând fi evaluate la nivel general de piață la un cost semnificativ mai mare decât cel pe care l-am plătit noi de fapt.
Iată un plan bun de acțiune:
1. Alege să cumperi cadourile de pe internet și nu din magazine fizice, din mall sau de oriunde altundeva. Online totul este mai ieftin și poți compara mai ușor prețurile între magazine online.
2. Gândește-te la produse ce reprezintă cadouri universale, pe placul tuturor, și care au o valoare mai greu de estimat. Poți astfel identifica în astfel de categorii acele produse cu aspect și funcționalitate premium, dar care de fapt sunt din game economice, low cost (la fel cum din hipermarket sau supermarket cumperi produse alimentare marca proprie, brand privat). Mai exact, vei ajunge la un raport calitate / preț extrem de avantajos.
Poți opta pentru ceasuri de mână (ceasuri bărbătești și ceasuri de damă), accesorii fashion (genți și rucsacuri dame, curele, portofele, eșarfe), bijuterii fashion, diverse produse handmade, decorațiuni, articole fashion, articole pentru casă. Dacă știi că persoana căreia îi alegi cadoul ar prefera ceva anume (dacă este o persoană foarte apropiată), poți merge în profunzime și să cauți un astfel de produs - de exemplu o lampă de birou sau un corp de iluminat pentru cameră ori o bandă cu LED-uri multicolore.
3. Caută aceste produse pe Google, dar mergi și direct la magazine online consacrate, așa cum este www.pretzmic.ro. Alege să cumperi din magazine online mai cunoscute, care au trecut deja testul utilizatorilor, cu ani de experiență. Astfel te asiguri că nu vei cumpăra produse de slabă calitate care impresionează doar prin preț mic și, în plus, vei avea garanția unor servicii premium (comunicare excelentă, informații reale, transport rapid, posibilitate de retur simplu).
4. Alege din timp să faci tot acest proces, pentru a spera să existe campanii de reduceri. Vezi dacă găsești astfel de promoții pe site-urile web selectate. Spre exemplu, în această perioadă la PretzMic.ro ai Reduceri de Primăvară, campanie cu până la 85% discount la ceasuri de damă, ceasuri bărbătești, bijuterii fashion, genți și rucsacuri damă, dispozitive smartwatch, brățări fitness smart și multe altele.
5. Optează pentru produse disponibile în stoc, evită magazinele care afișează informații neclare cu privire la stocuri sau care menționează că livrarea ar putea dura multe zile (nu mai zicem de săptămâni sau luni). Dacă expedierea nu este posibilă în 1-2 zile lucrătoare, înseamnă că ori magazinul online nu lucrează cu stocuri proprii și comandă la rândul său produsele special pentru tine, ori este vorba despre un magazin online ce operează din străinătate. În ambele situații, nu vei interacționa cu un e-shop ancorat cu adevărat pe piața locală pentru a oferi produse și servicii de maximă calitate la prețuri minime.
6. Evită să comanzi de la magazine din afara Uniunii Europene (din motive de acces ușor la retur și de comunicare simplă, ideal este să te axezi de altfel doar pe magazine online din România). Dincolo de perioada lungă de așteptare (atenție, vei plăti în avans în mod obligatoriu și vei avea banii blocați chiar și câteva luni), nu trebuie să uiți că ai putea plăti taxe vamale și TVA suplimentar. Din a doua parte a acestui an, conform informațiilor disponibile în acest moment, Uniunea Europeană va impune astfel de costuri de plată pentru clientul final (când ridici coletul de la poștă) pentru absolut toate comenzile, chiar și pentru cele cu valori foarte reduse.
7. Abonează-te la newsletter la magazinele online preferate, pentru a avea acces la mai multe avantaje. Ai putea primi discounturi suplimentare și, în plus, vei afla rapid de orice promoții noi, deci vei putea acționa imediat când este cazul să alegi cadouri ieftine.
8. Acordă atenție informațiilor legate de modalitatea de livrare și de costurile aferente. Magazinul online PretzMic.ro permite livrare prin curier la costuri rezonabile și mai nou poate expedia pachetul și în rețeaua națională de lockere easybox de la Sameday. Astfel, ai flexibilitate în alegeri și costuri prietenoase. Mai mult decât atât, adesea există promoții cu gratuitate la taxa de livrare (în funcție de valoarea comenzii sau nu neapărat). Oricum, alege să cumperi cadouri ieftine de la un magazin online cu taxă de livrare cât mai mică. Privește costul total al comenzii când compari.
9. Caută informații online despre magazinul online din care vrei să faci comanda. Google îți va putea oferi date relevante! Asigură-te că nu optezi să cumperi dintr-un magazin online de cadouri care are o imagine negativă pe internet. De preferat este să fie vorba despre un e-shop prezent inclusiv în publicații online importante, dovadă a faptului că este un brand cu notorietate.
10. Nu uita de principiul semnalat la începutul articolului, care merită un punct al său în acest plan: alege produse care par mai scume decât sunt, a căror valoare nu poate fi estimată prea bine de către destinatar. Este mai bine să cumperi un ceas de mână cu aspect premium (în cazul ceasurilor de damă, poate arăta precum o bijuterie prețioasă) decât un tricou sau o bluză care poate te-ar costa mult doar din cauza brandului, deși nu își arată valoarea prețului din punct de vedere estetic...