Cum să alegi cele mai potrivite ceasuri de mână pentru a fi făcute cadou

Este clar că ceasurile de mână reprezintă unele dintre cele mai potrivite idei de cadouri. Și asta pentru că reprezintă accesorii care punctează la nivel estetic, obiecte cu stil, care completează imaginea personală indiferent de modul vestimentar preferat. În plus, ceasul are o utilitate evidentă - indică ora exactă. Chiar dacă în zilele noastre putem afla ora și de pe smartphone, pe care îl avem mereu la îndemână, este mai simplu acest gest devenit aproape reflex de a verifica timpul la încheietura mâinii (vedeți aici de ce se poartă ceasurile mai mult la mâna stângă).

Partea cea mai bună este că un ceas cadou se potrivește oricărui tip de relație între cel ce oferă și cel ce primește. Totuși, este bine să țineți cont de anumite elemente atunci când alegeți un ceas pentru a fi oferit în dar, în funcție de situație:

Ceasuri cadou pentru relații profesionale


Un ceas cadou pentru șef? Poate un ceas cadou pentru colegul de serviciu care v-a invitat la petrecerea sa aniversară sau poate un ceas cadou pentru un partener de afaceri. Dacă este vorba despre o relație profesională, este bine să alegeți un ceas elegant, business - office, ceva mai serios. Puteți găsi modele clasice de ceasuri bărbătești, cu amprenta modernității. Evitați să cumpărați ceasuri sport (daca nu cumva persoana respectivă are o pasiune evidentă pentru sport), evitați modelele de ceasuri de mână avangardiste, care ies mult din tipare. Mergeți spre ceea ce preferă majoritatea, nu spre nișe, căci așa aveți șanse mai mari să alegeți un ceas care chiar să fie apreciat.

Mai mult decât ceasul în sine, în contexte profesionale este vorba despre aprecierea gestului, de anumite reguli ce țin de eticheta relațiilor colegiale / de afaceri. Dacă sunteți în căutare de variante de ceasuri de damă, varietatea de modele este și mai mare, dar este bine să alegeți din nou ceasuri ceva mai clasice și nu bijuterii extravagante. Nu uitați că este o relație profesională, ceasul ar trebui ales pentru mediul office, chiar dacă pot fi accente casual și chiar fashion. Expresia feminității nu trebuie eliminată, dar trebuie să fie într-o anumită doză, nu este de preferat să îi alegi șefei un ceas așa cum ai alege pentru iubită. Trebuie evitate de asemenea modelele de ceasuri care includ inimi sau alte simboluri ale iubirii...

Ceasuri cadou pentru persoana iubită


La primul gând, ai spune că este simplu să alegi un ceas cadou pentru iubită / iubit, respectiv soție / soț, doar este persoana care o cunoaște cel mai bine. Când vei vedea însă varietatea de modele de ceasuri de damă și de ceasuri bărbătești, altfel vor sta lucrurile! Doar faci shopping online, deci ai la dispoziția ta toate modelele de ceasuri din lume... Cel mai bine este să te gândești la personalitatea persoanei iubite, la elemente care pot avea o simbolistică aparte pentru aceasta, dincolo de stilul preferat. Poți merge mai mult sau mai puțin spre casual, fashion, business, sport, ideal este să cauți ceasuri mai deosebite, care să surprindă în mod plăcut.

Totul depinde astfel de preferințele lui / ei, dar nu merge doar pe ceea ce este evident, ci interpretează datele prin prisma senzațiilor știute de tine. Oferă ceva surpriză, nimănui nu îi place să fie totul previzibil. Pe de altă parte, totul depinde de preferințele persoanelor, nu merge prea departe cu surpriza pentru că în cazul unui ceas cadou oferit în cuplu, nu va fi un cadou formal, ci unul foarte personal. Ceasul se dorește să fie un cadou practic, folosit ulterior cât mai des. Nu uita că de fiecare dată când el / ea se va uita la ceasul de mână, cel puțin în subconștient își va aminti că este un cadou de la tine.

Gestul contează?


Când se oferă cadouri, se spune că gestul este cel care contează cel mai mult. Însă adevărul este că cei cu care relaționăm au așteptări, dacă ne referim la momente anume, de exemplu aniversări, sărbători diverse. Așadar, este nevoie de ceva mai mult efort în alegerea cadoului, nu doar de cumpărarea unui ceas de mână la întâmplare.

Ceas scump sau ceas ieftin?


Din nou, totul depinde de genul de relație. Dacă este vorba despre un cadou pentru un coleg / o colegă, nu este bine să cumperi un ceas scump, pentru că ai putea să îl / o pui într-o situație jenantă. Un ceas ieftin, dar care arată foarte bine, este cadoul perfect. Dacă alegi un cadou pentru un șef, ai putea să cumperi un ceas premium (nu de lux), eventual punând banii împreună cu alți colegi. Când vine vorba despre ceasuri de mână oferite celor dragi, segmentul de preț poate fi ales în funcție de relație și de context. Spre exemplu, dacă îi cumperi un ceas bărbătesc fiului care împlinește 18 ani, evident că poate fi un ceas mai scump. Însă dacă este vorba despre un ceas de mână cumpărat de Crăciun, Paște, 8 Martie etc., poți alege un ceas cu preț mediu. Nu uita că online, în magazine precum PretzMic.ro, prețurile sunt mereu nesperat de prietenoase. Astfel, găsești ceasuri ieftine la același standard cu cel al unor ceasuri cu preț semnificativ mai mare în comerțul clasic, offline.


Brățară metalică sau din piele?


Fiecare model de ceas are farmecul său. Poți alege ceasuri cu brățară metalică - există ceasuri bărbătești și ceasuri de damă cu aspect foarte plăcut al brățării. Aceste ceasuri de mână sunt de obicei mai rezistente în ceea ce privește brățara. Multe femei adoră ceasurile cu brățară metalică pentru că acestea sunt ca o brățară - bijuterie. Dacă vrei să cumperi o brățară din piele naturală pentru ceas (una mai bună sau pur și simplu să o înlocuiești pe cea uzată), aici poți găsi inclusiv astfel de modele premium.


Alege și o cutie cadou... sau chiar o cutie pentru mai multe ceasuri


Nu uita că foarte mult contează ambalajul când oferi un cadou. Poate părea superficial, dar oferi mai mult decât un cadou: senzația descoperirii conținutului. Acele momente în care cadoul se deschide contează extrem de mult! Pentru ceasurile de mână există cutii cadou la preț foarte mic. Poți alege o cutie cadou ieftină pentru ceasul de mână, dar poți să cumperi și cutii pentru ceasuri din materiale premium, cutii speciale pentru păstrarea ceasurilor - acestea reprezintă cadouri în sine.

Comentarii