Cum să NU cumperi un ceas de mână online - greșeli de evitat

Cumpărăturile online au devenit obișnuință pentru tot mai mulți români în anul 2020. În anii care urmează, trendul de creștere a comerțului online pare să continue, așadar și mai mulți români vor putea profita de numeroasele avantaje ale cumpărăturilor pe internet. Există însă unele greșeli și chiar capcane pe care le poți experimenta la shopping online. Pentru cei care doresc să cumpere de pe internet ceasuri de mână - modele de ceasuri de damă, ceasuri bărbătești sau ceasuri pentru copii - avem sfaturi utile pentru ca experiența să fie mereu plăcută.

Iată așadar lucruri de evitat, cum să NU cumperi un ceas de mână online:

1. Nu te lăsa sedus de o ofertă de pe un magazin no-name

Este de înțeles că unele oferte speciale te vor încânta foarte tare și vei avea tendința de a acorda atenție produsului în sine mai mult decât magazinului online care îl propune. Când alegi să cumperi un ceas de mână dintr-un magazin no-name (adică fără un brand puternic, cunoscut, cu tradiție pe piața online, despre care găsești referințe suficiente la o simplă căutare pe Google), te supui unor riscuri substanțiale. În primul rând, ar putea fi o ofertă înșelătoare, un fals discount pentru un produs de slabă calitate sau chiar contrafăcut.

Apoi, ai putea avea probleme cu serviciile oferite de magazinul online respectiv - probleme de comunicare, expediere greoaie, probleme în caz de retur etc. În cea mai neplăcută variantă, te poți confrunta cu un website vulnerabil, cu conexiune nesecurizată, unde datele personale introduse de tine nu sunt în siguranță. Atenție la adresa web, căci pot fi și înșelăciuni de tip phising (clonare website cu brand cunoscut) sau alte tipuri de încercări de furt de date prin false oferte.

2. Evită website-urile de deal-uri

Există încă în România unele website-uri care propun fel de fel de deal-uri cu produse din toate domeniile, inclusiv ceasuri de mână. Domeniul nu mai are succes așa cum avea cu 10-15 ani în urmă, iar mecanismul actual este mai degrabă de magazin online conceput ca un website de reduceri. În realitate, este un web shop ca orice altul (cumpără la un preț și vinde la altul), doar că din cauza conceptului generalist, are nevoie de adaos comercial extrem de mare.

Cel mai probabil, dacă alegi să cumperi ceasuri de mână de pe astfel de platforme de e-commerce, vei face un deal în defavoarea ta: vei cumpăra la preț foarte mare un produs de calitate extrem de slabă, care poate valora cu mult, mult mai puțin. De altfel, este bine în general să eviți să cumperi ceasuri de mână din magazine generaliste, chiar și din cele cunoscute, pentru că raportul calitate / preț nu poate fi unul prea bun, iar varietatea de produse din ofertă va lăsa de dorit, deci vei face un compromis care nu are sens.

3. Evită să cumperi dintr-un marketplace

În România există tot mai multe platforme de e-commerce de tip marketplace, unele foarte performante, utile în general clienților. Însă atunci când cumperi de pe astfel de website-uri ceasuri de mână (sau orice alte produse), nu uita că de fapt cumperi de la un anumit magazin online care plătește un comision substanțial platformei respective, pentru faptul că are ocazia de a face vânzarea acolo. Sistemul este eficient pentru toată lumea, nu putem spune că nu!

Însă dacă vrei să alegi smart, pontul nostru este să verifici ce comerciant vinde acel produs și să mergi direct pe website-ul acestuia, dacă există. Vei vedea pe de o parte seriozitatea comerciantului (website-ul propriu spune multe despre acest lucru) și cel mai probabil vei putea cumpăra respectivul articol la un preț mai bun. Pentru ceasuri de mână, evită tot acest efort și vino direct pe www.pretzmic.ro!

4. Nu crede că un ceas este extrem de bun doar pentru că este mai scump

De teama ofertelor înșelătoare, unele persoane se tem să cumpere produse ieftine sau cu discounturi prea mari. Unii comercianți profită și au o strategie diferită: prețuri mari, în încercarea de a atrage clienții care cred că un preț mare este sinonim cu un nivel ridicat de calitate. Absolut fals! Adevărul este că unele magazine online vând ceasuri de mână la prețuri mari, cu adaos comercial extrem de ridicat. Deci, analizează înainte toate detaliile, nu te lăsa sedus nici de promoții false, dar nici de prețuri mari, în speranța că trebuie să fie produse mai bune.

La PretzMic.ro, noi facem totul posibil pentru a permite prețuri neașteptat de mici pentru România la ceasuri bărbătești și ceasuri de damă. Negociem atent cu furnizori cărora le transmite comenzi însemnate, suntem atenți la nivelul de calitate și ne bazăm pe câștim din volume mari de vânzări, de la clienți fideli, mulțumiți de ceea ce cumpără, care revin din nou și din nou pe website-ul nostru.

5. Nu comanda un ceas de mână ieftin cu taxe de livrare mari

Unii comercianți propun ceasuri de mână ieftine, ba chiar mega oferte (uneori se lansează chiar website-uri dubioase care se rezumă doar la câteva oferte), dar solicită un nivel mare al taxei de transport și al așa numitului serviciu de ambalare. Un magazin online serios va propune un cost onest, cât mai mic, pentru serviciul de curierat. PretzMic.ro are adesea promoții cu transport gratuit, de fapt mereu beneficiezi de livrare gratuită prin curier la comenzile care depășesc o anumită valoare (nu foarte ridicată, ci ușor de atins). Un e-shop care va aborda astfel de strategii înșelătoare (adaos comercial ascuns în taxa de transport) nu este unul care își respectă clienții cu adevărat.