Cum va arăta vara 2021 în materie de călătorii și distracție

Vara 2021 este una aparte, poate mult mai așteptată decât verile din anii trecuți. Și asta pentru că venirea sezonului cald coincide cu relaxarea restricțiilor de circulatie și a celor în materie de distanțare socială a persoanelor, în contextul pandemiei de Covid-19 care a început cu mai bine de un an în urmă. România și Uniunea Europeană par acum pe calea cea bună în această privință, cu un final apropiat pentru cea mai semnificativă criză de sănătate publică din ultimul secol!

Într-o atmosferă de optimism, este de așteptat ca în această vară, pe măsură ce campania de vaccinare avansează, populația să scape de obligativitatea purtării măștii faciale în spații exterioare și în anumite condiții chiar și în spațiile interioare. Astfel vor fi posibile vacanțele de vară pe litoral, la plajă, în condiții relativ normale.

Unele lucruri vor rămâne schimbate, dar nu în sens negativ. Un bun exemplu este comerțul. Oamenii s-au obișnuit să cumpere tot mai mult online, tot mai multe produse. Deja în acest moment, în calitate de retailer, putem spune că sunt la mare căutare accesoriile specifice sezonului cald. Înainte de toate, ochelarii de soare - modele de ochelari de soare pentru femei, pentru bărbați și chiar modele unisex, în trend. Se pot comanda online la prețuri minime.

Nu uitați, alegeți modele de ochelari de soare doar din magazine de încredere, care comercializează legal astfel de produse. În caz contrar, ați putea primi produse de slabă calitate, chiar dăunătoare. Ochelarii de soare au rol estetic în ziua de astăzi, dar și rol funcțional, căci ne ajută să ne protejăm de razele puternice ale Soarelui. Căutați mențiunea 100% UV Protection când comandați ochelari de soare, pentru a vă asigura că dincolo de a vă oferi un look wow, ochelarii de soare au și protecție împotriva razelor solare dăunătoare ochilor. Sau puteți merge pe încrederea în mărci precum Polaroid, care garantează calitatea ochelarilor de soare.

Și pentru că am amimtit de shopping online de produse de sezon de vară, mai putem spune că se bucură de vânzări în creștere categorii precum grătare & accesorii, genți și rucsacuri damă, genți și rucsacuri de bărbați, brățări smart fitness / smartwatch, boxe portabile (cu conexiune Bluetooth, fără cablu de conectare la dispozitiv). Utile sunt și alte produse precum bateriile externe de rezervă, cele de tip powerbank, perfecte pentru excursii mai lungi sau alte momente în care suntem departe de prize unde să putem încărca dispozitivele pe care le avem cu noi (telefoane mobile, tablete, laptopuri, camere foto, console de jocuri etc.).

Cel mai probabil, cel puțin în prima parte a verii nu vom putea să sperăm la cluburi de noapte, distracția în locații HoReCa având ore limitate chiar și în stațiunile pe litoral, de la Mamaia până la Vama Veche. Dar vor exista cu siguranță concerte și mini festivaluri în aer liber sau unde este posibil să se permită accesul doar cu dovada vaccinării sau a unui test negativ de Covid-19. Există mari speranțe cu privire la organizarea de festivaluri de muzică în luna august, inclusiv celebrele festivaluri de la Cluj-Napoca și Constanța, dar și altele din zona București și nu numai. Din păcate, recent s-a anunțat anularea festivalului de muzică Sziget din Ungaria. Acesta era unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, cu o lungă tradiție, desfășurat de obicei în luna august, la Budapesta, pe insula Obuda.

Cel mai probabil, companiile de transport aerian vor introduce tot mai multe zboruri în perioada următoare, pentru sezonul de vară. În paralel, vor exista tot mai multe curse charter comandate de agențiile de turism, inclusiv pentru destinații exotice preferate de români. La fel ca în verile trecute, dintre destinațiile preferate de vară ale românilor se vor remarca Grecia, Bulgaria și Turcia. Călătoriile în țări precum Egipt sunt de asemenea preferate datorită prețurilor avantajoase.

Dacă plănuiți să călătoriți în alte țări, este bine să vă informați foarte atent despre toate condițiile momentului și despre orice schimbări, în contextul pandemiei. Cel mai probabil, va trebui să vă dovediți starea bună de sănătate prin test negativ Covid-19 sau / și certificat de vaccinare. Este bine să vă informați despre condițiile de călătorie din surse oficiale și să discutați și cu reprezentanți de la agenția de turism sau de la unitatea de cazare, cu privire la detalii precum acces la piscine și spa, excursii, centre de distracție etc.

În România, este de așteptat ca distracția - sub control - să fie permisă destul de mult în lunile următoare, în special în spațiile deschise. De la centre spa și piscine la cluburi în aer liber, vor exista cu siguranță multe forme de distracție. Vor reveni și variantele de divertisment de tip cinema, teatru, operă, concert etc.

Călătoriile în interiorul țării vor fi în continuare mai accesibile nu numai din punct de vedere al prețurilor, ci și al procedurilor. În orice caz, este bine să alegeți și asigurare de călătorie de tip asigurare storno, asigurare în caz de îmbolnăvire sau alte probleme pertinente.

Vă dorim distracție plăcută și responsabilă, o vară memorabilă în cel mai bun mod! Și vă rămânem la dispoziție pentru shopping onlne, desigur!

Articole similare