De ce Black Friday 2020 ar putea fi mult mai grandios decât în anii trecuți

Anul 2020 a început cu speranțe de creștere pentru comerțul online din România, însă nimeni nu anticipa amploarea fenomenului declanșat de restricțiile și recomandările instaurate de autorități în contextul pandemiei de noul coronavirus. Marcat puternic de criza din sănătate cauzată de Covid-19, anul 2020 se dovedește a fi unul cu totul special.

Oamenii și-au modificat obiceiurile de consum, activitățile din viața de zi cu zi se petrec tot mai puțin în public și tot mai mult legate de mediul online. Trendul care se conturează nu este unul superficial, căci este oricum bazat pe o evoluție firească, ce deja exista. Însă amploarea fenomenului cuprinde tot mai multe categorii de oameni, inclusiv cele care nu erau tentate să încerce shoppingul pe internet sau chiar plățile digitale.


Creșteri spectaculoase ale vânzărilor online în România, în trimestrele 2 și 3


De ce va fi un Black Friday 2020 cu totul special? Pentru că lucrurile s-au schimbat puternic în e-commerce față de perioada similară din anul 2019. Desigur, de la an la an se anticipează creșteri de volume generate de Black Friday, însă nu la acest nivel. Pentru 2020, specialiștii din retailul online prognozau creșteri undeva între 10 și 20% pentru vânzarea de produse pe internet. Însă în trimestrul 2 în special, dar și în trimestrul 3, numărul și valoarea comenzilor online a crescut fantastic.

Sunt retaileri din diverse domenii, de la cei de mobilă până la librării online, care au raportat creșteri de 100 - 300% în trimestrul 2, raportat la anul precedent. Exemplele sunt multe, cifrele de pe piață nu sunt însă relevante pentru a face o analiză completă. Dar este de așteptat ca pentru 2020 creșterile de vânzări să fie mult mai mari de 20%, poate chiar la un nivel spectaculos. Cu mai mulți consumatori online gata de shopping și cu mai mult interes în general pentru achiziții de la distanță, Black Friday 2020 va fi, online, cu totul impresionant.


De voie, de nevoie


Cei obișnuiți să lanseze comenzi online știu cât de multe avantaje are comerțul electronic. Dacă alegi cu atenție magazinul online de unde cumperi, ai prețuri mici, varietate maximă, comoditate, simplitate, orice fel de produse ai dori să comanzi, de la bunuri de larg consum, la bunuri de folosință îndelungată. Acum, mulți comandă online pentru că se bucură de toate aceste avantaje, alții chiar au nevoie de această formă de shopping pentru că vor (sau trebuie) să evite ieșirile în spațiile comerciale offline.


Black Friday 2020 se apropie


Exact ca în anii anterior, Black Friday 2020 va fi o sărbătoare a prețurilor mici. Însă ceva s-a schimbat: magazinele offline nu mai pot susține aglomerația de până acum, deci cel mai probabil Black Friday 2020 va avea o formă redusă în comerțul clasic. În magazine există număr maxim de persoane ce au voie simultan, control de temperatură corporală, necesitate de dezinfectare a mâinilor, obligativitate păstrare distanță de 1,5m între persoane... Online, totul este la fel de prietenos ca până acum, cu riscuri zero pentru sănătate. Așadar, nu va fi o surpriză că volumele de comenzi înregistrate de magazinele online din România va fi unul record. Este dificil de estimat niveul acestui nou record, însă este clar că toți retailerii online se pregătesc pentru a putea face față valurilor de trafic, dar și valurilor de comenzi de pregătit.


Ce facem la PretzMic.ro de Black Friday 2020


Nu vrem să dezvăluim încă din surprize, dar, așa cum am făcut și în alți ani, ne pregătim intens încă din această perioadă. Magazinul online va aștepta clienții cu mai multe zile de shopping la cele mai mici prețuri din an pentru ceasuri de mână, dar și pentru alte produse de interes, în special din zona de accesorii fashion și gadgeturi. Este momentul ideal să cumperi ceasuri bărbătești, ceasuri de damă, ceasuri pentru copii, ceasuri unisex, totul la costuri incredibil de mici.

Ce facem în această perioadă? Pregătim în primul rând stocuri suficiente. Pentru că magazinul online PretzMic.ro vinde doar produse din stocul propriu, pentru a putea expedia rapid pachetele la orice adresă din țară. Vom avea un program special și resurse suplimentare pentru a pregăti rapid toate pachetele pentru livrare. De asemenea, ne bazăm pe parteneriate ferme cu firme de curierat partenere, astfel încât livrările efective să se realizeze în cel mai scurt timp posibil. În mod normal, în 24 - 48 de ore livrăm ceasuri de mână și orice alte produse la nivel național. De Black Friday și în perioada imediat următoare, desigur că vor fi condiții speciale, căci firmele de curierat vor fi luate cu asalt de volumele mari de comenzi generate de mediul e-commerce. Dar așteptarea nu va fi lungă, iar produsele vor ajunge la clienți cu bine.

Vom avea de Black Friday 2020 discounturi masive la toate produsele, cu atât mai mult la ceasurile de mână foarte populare. Noi nu mizăm pe reduceri doar ca lichidări de stoc, ci pregătim stocuri speciale pentru Black Friday, cumpărăm volume mari de produse pentru a putea să oferim prețuri atât de mici. Ne dorim de Black Friday să câștigăm clienți fideli, care să revină cu comenzi online pe www.pretzmic.ro și în alte perioade din an, atunci când au nevoie de ceasuri de mână sau alte accesorii și gadgeturi - pentru ei sau pentru a le face cadou celor dragi.

Bijuterii (brățări, broșe, talismane, coliere), portofele damă, curele damă, genți și rucsacuri damă - nu uitați că avem și astfel de produse în game tot mai variate. Pe lângă ceasuri de mână, poate fi o ocazie să cumperi în sezonul de iarnă chiar ochelari de soare. Avem în continuare și produse de igienă, dezinfectanți, măști protecție față și multe altele. Ce au toate în comun? Prețuri mici mereu, prețuri foarte mici de Black Friday.

Cum te poți pregăti de Black Friday 2020? Gândindu-te ce produse îți folosesc, analizând ofertele de pe PretzMic.ro, având și cont de client, firește, pentru ca totul să fie simplu în acele momente cu adrenalină la shopping! Cel mai simplu este să plătiți produsele online, cu cardul. Dacă aveți nevoie de buget suplimentar, vă pot folosi și cardurile de credit, mai ales că băncile și IFN-urile oferă multe facilități de finanțare chiar și fără costuri sau în condiții foarte bune oricum.