Avem tendința să considerăm că ceasul de mână nu mai este un obiect de mare utilitate, în plină eră digitală. Și pe bună dreptate, căci de obicei suntem înconjurați de tehnologie, de gadgeturi care, pe lângă multe funcții, indică ora exactă, oriunde am fi. Acasă avem ora până și la cuptor și desigur la TV pe o mulțime de canale, iar oriunde am fi avem cu noi telefonul mobil, poate și alți exponenți ai lumii IT&C. S-au dus vremurile în care sunam la serviciul telefonic de oră exactă și parcă nici de ceasul de mână nu mai depind atât de tare activitățile noastre de zi cu zi. Ceasul de mână rămâne extrem de popular, dar mai mult din motive estetice, fiind considerat un accesoriu chic - și ne referim aici atât la ceasuri bărbătești, cât și la ceasuri de damă.
Ceasurile de mână - frumoase, dar și practice
Dacă ne gândim bine însă - sau poate unii dintre noi deja au observat în practică, trecând prin astfel de momente - ceasul de mână încă poate avea ocazii în care își dovedește utilitatea cu adevărat, practic ne salvează. Iată mai jos câteva astfel de situații pe care le-a identificat echipa noastră, unele chiar prin experiențe personale:
1. Cu cât ai un telefon mai deștept, cu atât parcă bateria ține mai puțin...
Știți momentul acela în care smartphone-ul rămâne cu bateria descărcată? Chiar și dacă aveți un powerbank, chiar și dacă de obicei calculați cu atenția timpul necesar până la o nouă încărcare, se poate întâmpla uneori ca volumul de utilizare al telefonului mobil să fie atât de mare, în mișcare, încât bateria să nu facă față cu brio. Se poate să fie un moment cu totul nepotrivit, dar măcar vom avea un ceas de mână care să ne ajute să știm cât este ora, să ne planificăm cel puțin timpul până ajungem la o anumită destinație, o anumită întâlnire, chiar o anumită locație unde vom reuși să ne readucem smartphoneul la starea de funcționare.
2. Apa nu este prietenă bună cu telefonul mobil
Când mergem la piscină, la ștrand, la aqua park sau chiar la plajă, când înotăm în mare, avem nevoie de un ceas de mână rezistent la apă. Nu uitați că pentru astfel de activități este necesar un ceas bărbătesc sau cead de damă cu funcționalitate specială, cu rezistență sporită la presiunea apei, cu mențiunea exactă cu privire la adâncime / presiune. Un ceas cu simpla indicație de rezistență la apă este util, dar doar pentru stropire accidentală (de exemplu când ne spălăm pe mânini sau la ploaie). Cert este că smartphone-ul nu poate fi alături de noi în astfel de momente, iar ceasul de mână poate avea o astfel de capacitate. Și chiar este plăcut să știi cât este ora.
3. Uite telefonul, nu e telefonul...
Revenind la telefonul mobil, se poate întâmpla să îl uiți undeva, să îți fie furat (caz foarte neplăcut, pe care nu îl dorim nimănui) sau să aibă o problemă tehnică în mod subit. Din nou, cine te poate salva pentru a măsura în continuare mai simplu noțiunea timpului în timp ce ești în mișcare? Ceasul de mână, evident!
4. Când utilizarea telefoanelor mobile este strict interzisă
Știm că în anumite momente utilizarea smartphone-ului nu este permisă din motive pertinente. Spre exemplu, când ești la un examen - fie el BAC, admitere la facultate, examene la universitate sau diverse examene profesionale. De asemenea, când ești la un anumit gen de activitate, de exemplu la un escape room, ai putea de asemenea să primești indicația de a-ți închide telefonul mobil. Și iată, sunt situații în care timpul este atât de important pentru tine, fiecare minut contează extrem de mult! Ceasul de mână îți va fi un bun prieten, cu adevărat util. Am mai putea adăuga o situație: în anumite profesii, la anumite joburi, angajatorii nu permit utilizarea telefoanelor mobile, din diverse motive (de obicei pentru ca personalul să se concentreze pe muncă și să nu fie distras de alte preocupări). Când smartphone-ul rămâne încuiat la vestiar, ceasul de mână este foarte util.
5. Poți folosi telefonul mobil, dar nu vrei tu...
Dacă ai anumite profesii în care... cum să o spunem frumos... te murdărești, vrând - nevrând, ceasul de mână este obiectul de mare utilitate pentru verificarea trecerii timpului. Să ne gândim la bucătari, mecanici auto, lucrători industriali, zugravi etc. Sunt de fapt foarte, foarte multe meserii în care ceasul de mână este un must have! Este atât de simplu să faci un simplu gest de mișcare a încheieturii mâinii și gata, știi rapid cât este ora.
Mai există și alte situații? Cu siguranță ne mai putem imagina sau poate unii dintre noi au experimentat diverse momente. Un lucru e cert: nu e deloc rău să ai un ceas de mână alături de tine, de obicei îți va salva look-ul, dar uneori poate face mai mult decât crezi!
În zilele noastre, ceasurile au și alte funcții, de exemplu alarmă, funcție de cronometru. Elemente de asemenea foarte utile în diverse situații. Ceasurile de mână pur și simplu sunt la modă nu doar din motive ce țin în mod direct de estetică, de fashion, de design, ci chiar sunt practice în orice timpuri. Se întâmplă să obosim de tehnologia digitală complexă și să vrem să ne întoarcem la lucrurile mai liniștite. Un ceas de mână mecanic sau automatic este la modă, extrem de util, de foarte multe zeci de ani, iar după cum stau lucrurile, la fel va fi și peste multe alte zeci de ani. Desigur că există acum și ceasuri de mână de tip smartwatch, un gen de hibrid, dar aceste dispozitive sunt mai apropiate de gadgeturi decât de ceasuri, având și vulnerabilitățile asociate lor.
Nu uita ca găsești în magazinul online PretzMic.ro cea mai mare selecție de ceasuri de mână super cool, practice și rezistente, cu un design impresionant! Estetic, ceasurile comercializate de noi se încadrează clar pe segmentul premium, deși prețurile sunt demne de low cost! Prifitați de promoțiile zilei la ceasuri bărbătești și ceasuri de damă!
Comentarii