Plata online, cea mai avantajoasă la shopping pe internet

Să folosești cardul de debit sau de credit nu doar pentru a extrage bani de la ATM, ci pentru a face plăți la comercianți, a devenit o chestiune uzuală pentru mare parte dintre posesorii de astfel de carduri. În tot mai multe supermarketuri și hipermarketuri există mai nou case speciale de tip self-scan, unde clienții au posibilitatea de a plăti doar electronic. Cardurile sunt oricum utilizate tot mai intens în România, în linie cu trendul din tările dezvoltate. Avem încă mult de recuperat la acest capitol, dar cert este că a scăzut enorm în retail în ultimii ani cantitatea de cash.

Dacă folosești cardul de debit / cardul de credit la cumpărături în magazine fizice, de ce nu ai proceda la fel și în magazine online? Iată că și în comerțul electronic, din ce în ce mai multe comenzi sunt plătite cu cardul. Pandemia a accelerat acest trend, pentru că a oferit o motivație în plus: în lipsa contactului fizic cu banii, se evită posibile probleme de sănătate. Dar motivele plăților cu cardul (online și offline) sunt mult mai multe, țin în primul rând de simplitate a procesului de shopping, de evitarea problemei cu restul, de timp economisit.

Când plătești cu cardul la un comerciant - deci și pe internet - tranzacția respectivă se înregistrează și ai acces la aceasta oricând, în evidența de pe contul tău bancar asociat cardului cu care ai efectuat plata. Ai un management mai bun al banilor și știi oricând câți bani ai cheltuit, exact, când și unde. Poți ulterior să îți administrezi mai bine bugetul, pe baza unei astfel de analize simple.

Plata online este mereu sigură, în magazine online de încredere, magazine online mari și serioase, așa cum este și www.pretzmic.ro - magazinul tău de ceasuri de mana, gadgeturi și alte accesorii fashion plus obiecte practice pentru casă și nu numai. Ca orice magazin online respectabil, lucrăm cu un procesator de încredere și totul este 100% securizat când faci plata online cu cardul.

În unele momente, la pretzmic.ro există și campanii promoționale care promovează tocmai plățile electronice. În asemenea campanii, ați observat probabil că oferim o facilitate în plus, dincolo de toate avantajele la shopping în magazinul nostru online: livrare gratuită prin curier la nivel național pentru orice comandă plătită cu cardul online. Cu orice card de debit sau credit, emis de bănci sau instituții financiare nebancare. De ce un astfel de bonus? Sprijinim modernizarea e-commerce, iar plățile online aduc avantaje de cash management atât pentru clienți, cât și pentru magazine. Nu este un secret faptul că în unele cazuri firmele de curierat solicită un cost mai mare pentru livrările cu plată ramburs, chiar dacă acest cost este suportat de magazinul online.

În concluzie, plata online este cea mai avantajoasă metodă de plată atunci când faci shopping pe internet, la fel cum este cea mai bună metodă de plată atunci când plătești cumpărăturile tale la orice magazin fizice, la orice furnizor de produse sau la orice prestator de servicii.

În țările dezvoltate din Europa, plățile cu cardul sunt de foarte mult timp o chestiune banală, iar acest lucru tinde să se întâmple și în România. Mai mult decât atât, în țările nordice din Europa numărul de plăți cu cardul este impresionant, dominând clar atât online, cât și offline. Se vorbește chiar ca la un moment dat în viitor, cash-ul aproape să dispară. În România suntem departe de un astfel de scenariu, dar putem folosi cardul în marea majoritate a plăților de orice fel, oriunde și oricând.