Sfaturi utile de aplicat atunci când oferi cadouri

Generozitatea este una dintre cele mai frumoase caracteristici ale omului. Omul generos este plăcut, atractiv, apreciat, de succes, după cum spun unele analize și cercetări. Până și în mediul de afaceri, companiile încearcă să arate cât de generoase sunt, prin programe și acțiuni de responsabilitate socială corporativă. Când oferim cadouri, este important să o facem din suflet și să ne implicăm cu adevărat în acest proces.


Care sunt cele mai apreciate cadouri


Fiecare dintre noi se bucură să primească daruri. Cu orice ocazie! Cele mai apreciate sunt cadourile care țin cont de preferințele noastre. Așadar, cei dragi din jurul nostru ne fac de obicei acele cadouri foarte apreciate. În concluzie, dacă vrei să faci un cadou care să fie foarte plăcut, trebuie să te gândești din punctul de vedere al persoanei care îl primește, nu în funcție de preferințele tale.


Cel mai mult sunt dorite cadourile practice, de exemplu cele fashion, gadgeturile sau produsele pentru casă. Poți alege inclusiv dispozitive smartwatch, brățări fitness smart sau clasicele ceasuri de mână, modele de ceasuri bărbătești și ceasuri de damă. De fapt, acestea nu mai sunt atât de clasice în ziua de astăzi, căci există fel de fel de variante cu design remarcabil, ieșit din tipare.


Produsele cosmetice sunt de asemenea apreciate când sunt primite cadou, însă în cazul femeilor este mai complicat - acestea nu vor folosi orice creme și loțiuni, deci ai putea evita capitolul dacă nu cunoști foarte bine persoana căreia îi oferi un dar. Cadouri pentru orice ocazie pot fi însă cu succes parfumurile - nu uita să alegi variante premium, originale, produse de foarte bună calitate.


Dacă relația permite, poți oferi carduri cadou, vouchere pentru cumpărături în anumite magazine, carduri pre-paid, tichete pentru anumite produse sau servicii. Astfel de cadouri au avantajul de a fi foarte flexibile. Poți aplica această metodă și în cazul serviciilor de turism - vouchere pentru cazare sau pentru bilete de avion.


Să nu uităm de bijuterii, ideale pentru a fi cadouri pentru femei. Nu este neapărat nevoie să cumperi bijuterii din argint sau aur, poți alege bijuterii fashion ieftine, bijuterii handmade, care vor fi mult mai apreciate pentru design sau pentru alte caracteristici speciale, fără a mai conta faptul că nu sunt fabricate din materiale scumpe și nu au pietre prețioase.


De unde să cumperi cadouri pentru cei dragi


Cadouri de Crăciun, cadouri de Paște, cadouri de 1 - 8 martie, cadouri de Valentine`s Day si Dragobete... toate pot fi cumpărate cel mai simplu de pe internet. În magazinele online, ai varietate maximă, deci poți alege inspirat. Nu prea există ceva în magazine fizice care să nu poată fi cumpărat din magazine online. De ce e-commerce? Pentru că este comod, simplu, eficient. În cele mai multe cazuri, ai parte și de prețuri mai bune în cazul produselor cumpărate online, comparativ cu produsele cumpărate din magazine fizice.


Poți alege cadouri online 24/7, e-shop-urile au program non stop. Mai mult decât atât, poți alege să plătești cu cardul online și, dacă dorești, cadoul poate fi trimis direct la persoana care vrei să îl primească (ideal pentru cazurile în care vrei să faci cadouri unor rude, prieteni sau colegi care locuiesc în alte orașe).


Aici, la PretzMic.ro, avem o mulțime de ceasuri de mână dintre care poți alege cadouri inspirate. Însă magazinul nostru online propune mult mai multe produse: dispozitive de tip smartwatch sau brățară smart fitness, genți și rucsacuri de damă, ochelari de soare, portofele damă, bijuterii fashion și fel de fel de produse utile pentru casă.


Află ce își dorește, înainte să cumperi cadoul


În cazul unui copil este destul de simplu să cunoști ce cadou și-ar dori de aniversare sau cu altă ocazie din an. Cel mult, îl rogi să scrie o scrisoare pentru Moș Crăciun sau pentru Iepurașul de Paște. Însă când vine vorba despre adulți, lucrurile sunt mai complicate, chiar și dacă ne referim la jumătatea de cuplu. Acordă atenție la detalii, pune întrebări subtile dacă vrei ca darul tău să constituie o surpriză. Dacă relația permite, poți vorbi deschis despre ce și-ar dori persoana de lângă tine să primească drept cadou. Gândește-te oricum la preferințe generale. Cu cât cunoști mai bine o persoană, cu atât îi poți alege cadouri care vor fi mai apreciate, la sigur, fără risc!


Evită gesturile prea protocolare, chiar și când oferi cadouri pentru colegi sau parteneri de afaceri. Din nou, acordă puțină atenție la detalii și vezi dacă poți surprinde persoana respectivă în mod plăcut. Poate va primi multe cadouri protocolare într-un anumit context, însă îi poți face un cadou memorabil, ieșit din rutină, fără a ignora total eticheta necesară unor anumite situații și relații profesionale. Cadourile memorabile sunt mereu indicate, pentru că înglobează o putere mare a mesajelor transmise.


Ajungem așadar la mesaje. Nu ne referim la mesaje pe care să le poți scrie neapărat într-o felicitare anexată cadoului. De fapt, cadoul în sine poate transmite mesaje, în funcție de ceea ce alegi, cum alegi. Poate fi chiar un cadou mix, care să cuprindă anumite elemente. Mesajele pot fi mai personale, unice, codificate între două persoane cu o relație mai apropiată, ori generale, dar la fel de puternice - mulțumire, afecțiune, iubire, grijă, speranță, bucurie, apreciere etc.


Mai nou, există o variantă foarte interesantă de cadou pe care o poți face ca un extra - cadou, adică de preferat alături de un cadou mai clasic precum oricare dintre cele prezentate mai sus. Ne referim la cadoul constând într-un gest frumos făcut în numele unei persoane. Transmiți bunătate, inviți la bunătate. Poți face un cadou caritabil în numele cuiva drag, anunțându-l pe acesta într-un mod elegant despre gestul făcut. Astfel, faci o donație unei asociații sau fundații ori în mod direct către o persoană, o cauză cu care crezi că persoana în numele căreia faci gestul rezonează destul de mult. Spre exemplu, unui iubitor de animale îi poți transmite dovada unei donații în numele său către o asociație de protecție a animalelor sălbatice sau a câinilor fără stâpân.